Loader
John Roox
keepersschool venlo.keepersschool,John Roox, keepen,trainen Keeper
15689
page-template-default,page,page-id-15689,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

John Roox

Spelerscarrière

In totaal kwam Roox uit voor drie profclubs, te weten VVV-Venlo, Excelsior en Helmond Sport. Bij de eerstgenoemde club kwam hij tot een indrukwekkend aantal van 490 officiële wedstrijden (waarvan 419 competitiewedstrijden), verdeeld over veertien seizoenen. Daarmee is hij tot op heden recordhouder aantal gespeelde profwedstrijden voor de Venlose club.

Op 24 augustus 1983 stond Roox, als vervanger voor Gerrit Vooys, voor het eerst onder de lat van de destijds in de Eerste divisie spelende club VVV-Venlo. Al snel groeide hij uit tot de onbetwistbare eerste keus. Hij miste zelfs geen wedstrijdminuut tussen 26 november 1983 en 31 augustus 1989, toen hij zich in de thuiswedstrijd tegen PSV (0-2) geblesseerd moest laten vervangen door Rik Laurs.

In het seizoen 1995-1996 gaf de toenmalige VVV-trainer Jan Versleijen de voorkeur aan René Ponk en Roox werd verhuurd aan Excelsior, waar hij slechts één seizoen (10 wedstrijden) het doel verdedigde. In die tiende wedstrijd raakte hij zwaar geblesseerd, waardoor hij de rest van het seizoen niet kon afmaken. Hierna verdedigde hij nog een jaar het doel van Achilles ’29 uit Groesbeek.

In het seizoen 1997/1998 kreeg Roox een contract bij Helmond Sport, waar hij gelijk het hele seizoen door het doel verdedigde. Daarna speelde hij er nog eens vier seizoenen lang, vrijwel geen competitiewedstrijd missend.

Zijn loopbaan sloot hij af bij de club waar hij was begonnen, VVV. In seizoen 2001/2002 stond hij nog 28 wedstrijden in het doel, waarna hij op 41-jarige leeftijd definitief stopte met de sport.

Latere carrière:

Tijdens zijn actieve jaren verdiepte John Roox zich al op zeer gedetailleerde wijze in de verschillende stijlen van het keepersvak en ontwikkelde hij een filosofie die hem er toe bracht om aan de slag te gaan als keeperstrainer. John Roox werkte in deze rol van 2002-2005 en 2009 tot 2014 bij eredivisionist Roda JC. In het seizoen 2014-2015 trainde hij de keepers bij VVV en Helmond Sport.In de periode liep hij al met de gedachte om een eigen keepersschool op te starten.

CURSUS:

De cursus is bedoeld voor enthousiaste jeugdkeepers en keepsters in de leeftijd vanaf acht  t/m negentien jaar die al actief zijn als keep(st)er of dat graag willen worden. Naast het plezier in het sporten is het natuurlijk de bedoeling om de keep(st)ers de technieken van het keepen aan te leren en te verbeteren waardoor de deelnemers van de cursus vooruitgang blijven boeken.

Door mijn ervaring in het profvoetbal weet ik dat een keeperstrainer ontzettend belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van een beginnende, maar zeker ook voor een gevorderde keep(st)er. Ik constateer dat er in de regio Noord-Limburg te weinig aandacht wordt geschonken aan de specifieke opleiding van keepers. Daardoor gaat er veel talent verloren. De keeperspositie is ontzettend belangrijk voor een team en moet altijd goed bezet zijn. Dat kan alleen als er genoeg aandacht wordt besteedt aan de technieken van het keepen door middel van training. Deze cursus geschikt voor enthousiaste keep(st)ers van ieder niveau. Plezier in het keepen staat voorop en is de basis voor een goede verdere ontwikkeling van een jonge keep(st)er.